Člani pobudniki


Warning: printf(): Too few arguments in /home/gbcslo17/public_html/wp-content/themes/jurcek/layouts/page.php on line 14

Matevž Granda, univ. dipl. ing. arh.

Diplomiral leta 2005 na fakulteti za arhitekturo v Ljubljani z diplomsko nalogo Cukrarna, nova zgradba mestne uprave MOL, ki je bila tudi večkrat razstavljena. Do leta 2009 vodja projektov pri podjetju Adria Domus d.o.o. Stalni sodelavec revije KLIK od leta 2007, kjer je z letom 2010 prevzel mesto urednika za arhitekturo in trajnostno gradnjo. Občasno objavlja tudi v drugih strokovnih revijah. Redno se udeležuje mednarodnih konferenc: Greenbuild (ZDA), Ecobuild (VB), Tri Alpe Adria (A), Cipra (Lihtenštajn), itd. Od leta 2009 ima samostojno arhitekturno prakso.

Irena Hlede, univ. dipl. ing. arh.

Po osnovni izobrazbi arhitektka, a v svojem aktualnem ustvarjalnem opusu dejavna na področjih grafičnega oblikovanja in strokovnega novinarstva. Je soustanoviteljica in od leta 2003 tudi glavna urednica revije KLIK, slovenske revije, ki pokriva področja oblikovanja arhitekture in prostora ter izdelčnega, grafičnega in medijskega oblikovanja. Revija je že od leta 2009 uvrščena med svetovne oblikovalske medije v okviru International Design Media Network (pregled oblikovalskih medijev iz vsega sveta v organizaciji in izbiri združenj ICOGADA/IDA), aktivno pa pokriva tudi vsa področja, ki se navezujejo na ekologijo ter trajnostno, okolju prijazno oblikovanje izdelkov, arhitekture in prostora. Kot izvedenka za področje novih medijev je Irena Hlede v letih 2006, 2007 in 2009 sodelovala kot članica žirije pri izbiri nagrajencev mednarodnega natečaja za mlade ustvarjalce Europrix.

Robert Smodiš, mag. ing. arh., avditor DGNB

Po dokončanju Srednje elektro in računalniške šole v Mariboru je na tehnični univerzi v Gradcu (Avstrija) končal študij arhitekture . Po diplomi je nekaj časa delal v arhitekturnem biroju, trenutno pa je zaposlen pri proizvajalcu gradbenih materialov Kema Puconci. Leta 2009 je v Nemčiji obiskoval in kot prvi tujec zaključil šolanje za avditorja nemškega združenja za sonaravno gradnjo DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen). Je član DGNB in ÖGNI (avstrijsko združenje za sonaravno gradnjo) in se poleg vrednotenja objektov po sistemu DGNB ukvarja tudi s projektiranjem in svetovanjem na področju sonaravne gradnje.

Kontakt

Slovensko združenje za trajnostno gradnjo - GBC Slovenia

Proletarska cesta 4
SI-1001 Ljubljana
e: info@gbc-slovenia.si
t: + 386 (0) 1 52 00 720
t: + 386 (0) 41 716 845

GBC Slovenia je član:

Translate »